Presentation

puff
Jag och min första ponny Puff!

Jag, Nathalie Adelborg föddes den 5 november 1984. Hästar har alltid varit en stor del av mitt liv. Min första ponny fick jag i doppresent, en Shetlands ponny som hette Puff (han blev 35 år gammal). Det var på honom som min karriär som hoppryttare började, blott 2-3 år gammal. Min storasyster arrangerade tävlingar åt mig hemma på gården, där jag vann fina plastrosetter. De hundra avåkningar som man ska klara av för att bli en bra ryttare, klarade jag av tidigt då jag åkte av flera gånger per ridpass. Jag lärde mig snabbt och blev envis. Tack Puff!!

Efter Puff fick jag min första B-ponny, Carmen. En riktig guldklimp som har lärt både mig, mina systrar och min systers dotter att rida. Med henne var jag med i tidningen som yngsta deltagare endast 5 år gammal. Efter det avlöste ponnyerna varandra, det har hunnit bli ganska många genom åren. Fick rida många olika slags hästar med olika temperament, vilket jag lärde mig jättemycket på.

Det var först när jag kom upp på D-ponny som jag började att tävla på elitnivå. Jag hade då en jättefin ponny som hette Hudson Bay. Med honom vann jag några MSVA. Tävlade stor häst samtidigt som jag red ponny, vilket jag är väldigt tacksam för idag. Det gjorde övergången till häst mycket lättare.

En stor häst som haft störst betydelse för min utveckling är Irco Bubo. Med honom fick jag en andraplacering i tävlingen Agria Juniormästare i Globen, vi placerade oss i flera Young Rider Kraft Cup kval, red i Skandinavium, placerade oss i SM samt debuterade på 1.50 med placering. Jag kände mig alltid mycket trygg på honom, vilket gav ett bra självförtroende.

Året 2003/2004 gick jag elitprogrammet för Young Riders på Strömsholm. Det var en lärorik och rolig tid. Där fick jag även en väldigt bra vän, Lina Sporre som jag studerade tillsammans med. Tränade då regelbundet för Sylve Söderstrand och Lotta Björe, vilket jag gör än idag.

2004/2005 var jag fortfarande kvar på Strömsholm, men arbetade då för Lotta Björe. Det var under den tiden som jag fick möjligheten att börja rida Niklas. Genomförde två tävlingar på honom under den hösten . Lyckades kvala till inomhus SM där jag fick ett brons. Nu började de lite större framgångarna att komma. Under 2005 red jag Skandinavium med placering, blev trea i Norrköping GP, vann SM guld vid utomhus SM i Värnamo. Detta ledde till att jag fick rida EM i Schweiz, där vi tog brons med laget. Det var en häftig upplevelse att stå på en riktig prispall utan häst för första gången.

 

niklasem2005
Jag och Niklas EM 2005

Våren 2006 började jag jobba som beridare åt Malin Baryard, där jag var ett halvår. Det var en rolig och lärorik tid som jag idag värderar högt. Red väldigt mycket fina unghästar, fick även göra två tävlingar på ABC Ratina innan hon såldes. Vann Lilla Norrköping GP med henne och kom fyra i 1.50 helgen därefter. Fick även göra några tävlingar på H&M Tamina där jag vann en på 1.35 och fick några placeringar i 1.40.

Under den sommaren red jag även Falsterbo. Red derbyt på Question Time där jag slutade 12: a, vilket var jättekul! Red även Niklas i GP.
I augusti fick jag åka med Malin till Walkensward (på Jan Tops anläggning) och tävla i två veckor. Fick många bra placeringar med Tamina, Flower Power och Corleone. En helt fantastisk tävling som jag hoppas på att få uppleva igen.

Nu är jag tillbaka hemma på vår egen gård och jobbar med min egna verksamhet. Mitt mål är att hitta och utveckla fina unghästar, som förhoppningsvis når upp till de stora klasserna.