Nyheter 2016

December

Ny häst i stallet Ibra de Liche F f.-13 e. Tangelo van de Zuuthoeve-Olisco. Valack. Ägare: Johan Iverson. Uppfödare: Eva Gudmonsson. Han har samma mamma som Ideaux de Liche F som också finns i stallet.


 

17-19 November SM Strömsholm

Startade C.Amelusina i mellan rundan som gick under SM helgen. Han var väldigt fin. Prövade ett nytt bett som kändes väldigt bra. Han var felfri och placerad i en 1.35 och hade ett ner i 1.40.

img_0772


 

13 November Köping

Köping ordnade tävlingar på Strömsholm. Tycker det är bra när klubbar hyr in sig på bra anläggningar. Startade C.Amelusina och Dark Dancer i en 1.30. Båda var felfria och placerade. Dark Dancer gjorde en väldigt fin runda, känns att han utvecklats mycket under året.


 

1 November

Kommit en ny häst som är här på utbildning Rambler val f.11 e. Carful-Turban Rose. Har haft mamman till honom tidigare, så ska bli spännade att lära känna honom.


 

26-30 Oktober Elmia

Blev ett litet oplanerat tävlings uppehåll, då jag blev akut opererad. Nu är vi på banan igen. Både mina fina unghästar lyckades kvala till unghäst klasserna i Elmia. Vilken tävling sen, hatten av till hela organisationen. Allt var verkligen jätte bra, fanns inget att klaga på. Hoppas det blir en fortsättning på denna fina tävling. Hästarna skötte sig riktigt bra, speciellt mer tanke på att vi inte tävlat på ett tag. Kalipso van de Boslandhoeve gick 6 års klassen. Han var felfri i första kvalet och felfri och placerad i andra kvalet, han gjorde sin livs bästa runda där. I finalen var han lite trött och hade två ner i slutet på banan. Curious Quest var felfri i första kvalet, i andra hade hon två ner. Egentligen var det en fin runda, men lite överladdad. Båda hästarna var totalt obekymrade och coola för atmosfären där inne, så skönt!

fullsizerender


 

24 September

Verzace är såld och vi önskar hans nya ägare lycka till med denna fina häst. Tackar honom även för alla roliga minnen vi har tillsammans.

Bild 13


 

17 September Strömsholm

Red Åsa Lydmars Etender i 4 års semifinalen. Han hade ett ner, var lite spänd. Fick helt ok poäng och kvalade till finalen. Då vi tyckte att han gjort det bra och inte hade nån chans att kvala till Flyinge, så avstod vi finalen. Curious Quest var med och gjorde sin första inomhus start för i år. Var felfri i både 1.10 och 1.20, hoppade superfint!


 

10-11 September Sundbyholm

Åkte till Sundbyholm med bara C.Amelusina den här helgen. På Lördagen fick han gå ner och gå en lite lägre klass. Var felfri och placerad i 1.30. På Söndagen gick han GP 1.45. Var felfri på hinder, men fick tyvärr ett tidsfel. Vi fastnade lite i en sväng, så tog lite tid.


 

2-4 September Norrköping

Tredje tävlingshelgen i Norrköping för i år, helt klart en av favorit tävlingarna. Hästarna var super stjärnor hela helgen. Kalipso van de Boslandhoeve vann 6 års finalen, efter en snabb omhoppning. Han var felfri i alla starter hela helgen. Verzace vann 1.40 klassen på Söndagen och var även 2.a i en 1.35. Dark Dancer var felfri och placerad i 1.30. C.Amelusina hade lite stolpe ut helg. Hade ett ner i 1.40 och 1.45.

IMG_2450

Kalipso van de Boslandhoeve


 

24-28 Augusti Champion of the Youngsters

Hört mycket bra om denna tävling, så var med höga förväntningar jag åkte dit. Blev inte besviken, super tävlingar med jätte bra organisation. Hästarna skötte sig riktigt bra. Höjd punkten var helt klart Curious Quest som vann fem års finalen, tillsammans med tre andra. Hon var felfri i alla rundor hela helgen och bjöd på riktigt fin hoppning. Hon visade verkligen vilken stjärna hon är. Kalipso van de Boslandhoeve var även han fin, men hamnade tyvärr precis utanför finalen. Red även Åsa Lydmars fina uppfödning Etender i 4 års klassen. Han gjorde två fina och felfria rundor.

IMG_2417

Curious Quest


 

12-14 Augusti Hammarö

Blev en väldigt hektisk helg i Hammarö, då min hästskötar blev sjuk dan innan vi skulle åka. Ångrade lite att jag planerat att ta med 5 hästar. Men tack vare grymma människor runt omkring som hjälpte mig, så flöt allt på väldigt bra. Stort tack till Josefine Gillbrandt som ryckte in som groom.  Hästarna skötte sig riktigt bra. Verzace var 5.a i en 1.40 klass. Han avslutade helgen med att vinna 1.40 finalen i Guld rundan, efter en galet snabb omhoppning!! C.Amelusina var 5.a i 1.40 på fredagen. Debuterade 1.45 med ett nerslag, hade en riktigt bra känsla. På Söndagen fick han debutera 1.50 i finalen i diamant rundan, på en väldigt tuff bana. Han gjorde en bra runda med några ner, lovar gott inför framtiden. Dark Dancer var med igen, efter lite längre tränings period på hemma plan. Han gjorde en bra helg, felfri på hinder hela helgen. Hade ett tidsfel i första 1.20. Sen var han felfri och placerad i de två andra 1.20. Kalipso van de Boslandhoeve var felfri i 1.20 och felfri och placerad i 1.30. Curious Quest var felfri i 1.10 och hade ett ner i en 1.20.

IMG_2379 IMG_2364


 

1-3 Juli Sundsvall

Tillbaka i sundsvall efter några års uppehåll. Alltid lika trevligt att komma hit, människorna är allt lite trevligare uppe i norr. Valde att åka hit för det passade bra i planeringen och för att det är bra för hästarna att göra en gräs tävling. Tyvärr fick jag lämna C.Amelusina hemma, efter att hovslagaren lyckades göra honom ömfotad. Väldigt synd då planen var att han skulle debutera 1.45. Verzace gjorde en grymt bra helg. Var 2.a i första 1.40 klassen, sen vann han 1.45 och avslutade helgen med att vinna 1.40 på Söndagen. Curious Quest var felfri i 1.10, och två 1.20 klasser. Kalipso van de Boslandhoeve var felfri i 1.20. Sen gick han avd.a i 1.30, där han blev 2.a. Så glad för mina fina hästar=)

IMG_2174


 

22-26 Juni Fjärås

Vi firade midsommar i år igen på Fjärås fina tävlingar. Hästarna fortsätter att vara super stjärnor. C.Amelusina inledde med vara 4.a i 1.30 klassen. Sen var han 3.a i 1.40 kvalet i 7 star. Gick sen två ganska stora finaler i 7 stars serien 1.40 med ett ner i varje. Verzace inledde med att vara 4.a i 1.35 klassen, sen var han 5.a i en 1.40 klass. Avslutade med att komma 6.a i 1.45. Så duktiga hästar=) Unghästarna ville inte vara sämre. Curious Quest var felfri i 1.15 och en 1.20. Kalipso van de Boslandhoeve var felfri i 1.20 och en 1.30.

IMG_2137

26-29 Maj Norrköping

Mina stjärnor till unghästar fortsätter att hoppa felfritt. Både Curious Quest och Kalipso van de Boslandhoeve var felfria i alla sina starter dom här två helgerna i Norrköping. Så fina och kloka hästar, ska bli spännande att följa deras utveckling. C.Amelusina inledde med att vara 6.a i 1.35 första kvalet till 7 star. I andra kvalet 1.40 var han 3.a, så fin! I finalen hoppade han super, men fick ett nerslag. Så nöjd med honom och hans utveckling. Verzace fick gå upp och gå ett snäpp större klasser den här helgen. Gjorde två fina 1.45 rundor med ett ner i varje. I 1.50 klassen var han super fram till vattnet i slutet av banan, och där tog det tyvärr stop. Han är lite spooky på vatten. Ska försöka göra några mer 1.50 med honom nu, då utan vattengrav. Var så kul att hoppa större igen, var ett tag sen. Så nöjd med hästarna dom här två veckorna i Norrköping=)

IMG_2060

C.Amelusina foto:Bo Bennergård


 

19-22 Maj Norrköping

Årets höjdpunkt, att få tillbringa 2 helger på Norrköpings fina tävlingar. Allt är toppen, banor, underlag, uppstallning, funktionärer och mat. Det ända man skulle vilja att dom förbättra är priser och premier. Dåliga premier, inga vinst täcken(förutom i finalerna), inte ens plakett till alla placerade.

Curious Quest var med på sitt andra meting i livet. Uppför sig som hon aldrig gjort annat, snäll och nöjd i boxen. Väldigt glad att få vara med! Sen att hon hoppar fint och felfritt i alla klasser 1.20 gör inte saken sämre=) Kalipso van de Boslandhoeve ville inte vara sämre, felfri i alla sina starter 1.30. Fick bara gå två klasser, då han ska gå nästa helg också. Verzace inledde med att vara 2.a i 1.30, var även 2.a i en 1.40. C.Amelusina var 6.a i en 1,30 och felfri och placerad i 1.40.

IMG_2049

Curious Quest


 

28 April – 1 Maj Drammen Norge

Första internationella tävlingen på ett bra tag. Var så kul och väldigt inspirerande! Vädret var väldigt varierande allt mellan sol, storm och ösregn. Banan var så väl dränerad, inte en vatten pöl efter en hel dags regnande. Stort plus för att dom grävt djupa diken runt alla boxar. så det inte kom in nåt vatten. Trots allt regn. Stort minus för service när man kom fram och avståndet man skulle frakta sakerna mellan lastbil och stall. Kan konstantera att vi är ganska bortskämda på svenska tävlingar. Hästarna skötte sig riktigt bra.

C.Amelusina var felfri och placerad i 1.30 och hade ett ner i två 1.40. Verzace var felfri och 6.a i en 1.40. Han var även placerad i finalen i finalen 1.40. Kalipso van de Boslanhoeve gick mot klockan för första gången i livet. Var felfri och 8.a i en 1.30 och 6.a i youngster finalen 1.30.

IMG_1960

Kalipso van de Boslandhoeve


 

21-24 April Eskilstuna

Första utomhus tävlings för i år. Lite halv ostadigt väder och pigga hästar. Curious Quest var felfri i 1.10 och debuterade 1.20 felfritt. Kalipso van de Boslandhoeve var felfri i 1.20 och hade ett ner i 1.30. C.Amelusina var felfri och placerad i både 1.30 och 1.35. Verzace var felfri i elit laget 1.40, tyvärr gick det inte så bra för dom andra i laget.

IMG_1955

Curious Quest foto: Bo Bennergård


 

1-3 April Lidköping

Första metinget för i år. Hästarna har hoppat jätte bra och Lidköping bjöd på fina tävlingar. Tyvärr hade dom bytt banbyggare sen i höstas. Banorna var inte jätte bra nu. Byggt i konstiga vinklar, svårt att få ridningen rytmisk. Var lite bättre sista dagen. Vi fick ett alldeles eget stall med 4 boxar och el plats till lastbilen precis utanför. Himla lyxigt och hästarna var så lugna i stallet. Tänk om man alltid hade det så! Kalipso van de Boslandhoeve var felfri i två 1.20. Han debuterade 1.30 felfritt på hinder. Lite ryttarmiss i en sväng, så var tvungen att lägga en volt. Verzace var 3.a och 4.a i 1.40 klasserna. C.Amelusina hade ett ner i varje klass 1.30, 1.40 och 1.30. Väldigt nöjd med honom. Känns att han blivit ett år äldre och lite förståndigare. Dark Dancer var felfri och placerad i 1.20, sen hade han ett ner i två 1.30 klasser.

IMG_1912IMG_1926

 

Kalipso i nya Equiline sadeln. Vårat egna stall.


 

 

23 Mars Strömsholm

Första tävlingen för i år och hästarna skötte sig jätte bra! Curious Quest var felfri i 1.10m. Kalipso van de Boslandhoeve var felfri i 1.20. Gjorde min första start på Dark Dancer, även han var felfri i 1.20. Verzace hade ett ner i 1.30.


 

12 Februari

Ramesch är såld och startar nu sin ponny karriär. Vi lyckades mäta ner honom till ponny. Önskar nya ägarna lycka till med honom. Nu saknar stallet sin maskot=)