Nyheter 2015

5-8 November Strömsholm

Sista tävlingen för i år. Hästarna har hoppat jätte bra. Verzace var 2:a i 1.40 och placerad i en annan 1.40. I finalen så ställde solkatter till det lite för oss. Var inte ensamma om att få problem. Riktig otur att det blev så, då han känts så fin. Men sånt som händer. C.Amelusina var 5.a av 96 starter i en 1.30 och hade ett ner i en annan 1.30. Nu väntar vinterträning och laddning inför vår säsongen.

_MG_0710

C.Amelusina


 

19 Oktober

Lazslo är såld. Vi önskar hans nya ägare lycka till med denna fina och positiva häst!


 

16-18 Oktober Lidköping

Så glad att jag valde att åka till Lidköping, riktigt fina tävlingar. Var där för 10 år sen, har hänt mycket sen dess. Uppstallning i permanenta uteboxar, bra underlag, fina hinder och trevliga funktionärer. Kommer definitivt åka tillbaka. Blev ju inte sämre att hästarna hoppat som stjärnor. Verzace var felfri hela helgen igenom. Var felfri i 1.30. Felfri och 3:a i 1.40. I huvudklassen 1.40 på Söndagen var han 4:a, efter en riktigt snabb omhoppning i winning round. C.Amelusina var felfri och placerad i 1.30 och 1.40. Kändes riktigt avspänd i 1.40 på Lördagen. Så glad för det, då jag tror på och kämpar mycket med denna häst. Kalipso van de Boslandhhoeve gjorde sin sista tävling i år. Han avslutade med riktigt fin hoppning och 2 felfria rundor i 1.20.


 

30-3 Oktober Flyinge Bredeers

Blev en skåne resa med Kalipso van de Boslandhoeve och Curious Quest. Kalipso gick 5 års där han gjorde två jätte fina rundor med ett pet i varje. Curious Quset gjorde sitt största äventyr i livet så här långt. Första gången hon bodde borta och reste långt. Hon gjorde det som hon inte gjort annat. Tog sig till final i 4 års, efter felfri semifinal. I finalen fick hon helt ok poäng. Båda hästarna har lärt sig massor och åker hem med massa nya erfarenheter.

5029980_medium

Curious Quest


 

19-20 Strömsholm

Curious Quest var 3:a i fyrårs semifinalen efter felfria rundor och fina poäng. Så hon hoppade även till sig en biljett till Flyinge. Kalipso van de Boslandhoeve var felfri i en 1.20, bra genrep inför bredeers. C.Amelusina fick följa med och var 2.a i 1.30 klassen. Var riktigt fin och ridbar.


 

17  September Sundbyholm

Sista tävlingen för i år på Sundbyholm. Verzace var 4.a och C.Amelusina var 6.a i 1.35 klassen. Bra avslut på utomhus säsongen.


 

4-6 September Eskilstuna

Eskilstuna anordnade tävlingar på Sundbyholms fina bana. Curious Quest var felfri i 1m. Hon uppför sig som hon aldrig gjort annat. Verzace fortsatte lika bra som förra helgen med att vinna 1.40 klassen!!! Han är lite speciell. men svårt att inte tycka om honom=) C.Amelusina gjorde bra rundor med ett ner i 1.30 och 1.35. Lazslo var felfri och placerad i 1.35.

4959924_medium

Curious Quest


 

28-30 Augusti Norrköping

Tredje helgen i år på min favorit tävling. Nu hade vi även solen med oss hela helgen, så kunde inte vara bättre! Hästarna var superfina. Verzace var helgens stora stjärna, 2.a i en 1.40 och även 2.a i huvudklassen 1.45. C.Amelusina var felfri och placerad i 1.30 och 1.40. Var lugnare och mer fokuserad för varje klass. Lazslo var felfri och placerad i 1.30. Kalipso van de Boslandhoeve var felfri i en 1.20.

Bild 13

Verzace


22 Augusti Sala

Åkte till Sala med Curious Quest och hoppade en 1m klass. Hon var lugn och lydig, hoppade fint och felfritt.


 

15-16 Augusti Tierp

Första tävlingen efter ett kortare sommar uppehåll. Hästarna kämpes bra och hoppade fint. Verzace inledde med att komma 2:a i 1.35 klassen! På söndagen hade han ett ner i 1.45. Lazslo och C.Amelusina gjorde fina rundor i 1.35 och 1.40 med ett nerslag.


 

27-28 Juni Jump Club

Var en bra och solig helg på Jump Club. Verzace vann 1.35 på lördagen och 2.a i 1.35 på Söndagen. Laszlo var 3.a i 1.35 på lördagen och hade ett ner i 1.35 på Söndagen. C.Amelusina prövade jag ett nytt bett på, kändes riktigt bra. Så hoppas vi ska få lite mer ordning på grejorna i framtiden. Extra Large hade ett ner i en 1.30. Nu blir det lite tävlingspaus och vet check för hästarna.


 

15-18 Juni Fjärås

En av dom absolut bästa tävlingarna, dock lös solen med sin frånvaro. Var sol dagen vi kom fram och när vi åkte, däremellan regnade det mest. Hästarna skötte sig bra, även om det var en lite 4 fels helg. Men så är det ibland, bara träna vidare. Kalipso van de Boslandhoeve var felfri i en 1.20. Laszlo var felfri och placerad i 1.30 och gjorde en jätte fin felfri runda i 1.40, där han blev 6.a. Verzace var placerad i 1.35 och hade ett ner i två 1.40. C.Amelusina var felfri och placerad i en 1.30. Hade även med en av Sylves hästar Extra Large. Hon var felfri i en 1.20 och hade ett ner i 1.20 och en 1.30.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_vnFBbH_4ho

Kalipso van de Boslandhoeve 1.20


 

28-30 Maj Norrköping

Hästarna fortsatte att leverera denna helg också. Laszlo var 2.a i 1.30 och hade ett ner i 1.40. Verzace var 4.a i 1.30 och placerad i 1.40. C.Amelusina var felfri i 1.30 och hade ett ner i 1.40. Kalipso van de Boslandhoeve var felfri i en 1.20, gjorde bara en start. Florist var med, gjorde fina rundor med ett ner i varje. Tävlade bara två dagar, då regnet vräkte ner sista dagen. Banan blev blöt och tung. Hästarna har känts så bra, så valde att åka hem och vara nöjd!


 

26 Maj Jump Club

Är så bra med dom här tävlingarna i veckorna. Då hinner man med dom hästarna som inte åker med på dom stora tävlingarna. Ideaux de liche F, Curious Quest och Cicero gjorde fina rundor med 4 fel. Almir hade även han ett ner i 1.10m. Favola hade 4 fel i omhoppningen i 1.10m.


21-24 Maj Norrköping

Årets höjdpunkt är helt klart denna tävling, blir inte sämre av att hästarna hoppat helt super och solen har lyst hela helgen. Kalipso van de Boslandhoeve var felfri i 1.20 torsdag och fredag. Han kvalade till finalen på Söndagen. i finalen hade han två ner, var väldigt trött. Verzace var 5:a i 1.35 och 3:a i 1.40. Gjorde även en bra runda i 1.45 finalen. Hade några ner, vi måste få göra några mer större klasser tillsammans. Lazlo hade en riktigt bra helg. Var 5:a i 1.35 på torsdagen, felfri och placerad i 1.30. Han debuterade även 1.40 med placering! C.Amelusina gjorde även han fina rundor, men hade en riktig 4 fels helg. Debuterade 1.40 på lördagen med  ett ner och hoppade riktigt bra. Känns lovande inför framtiden.

_MG_1088

Kalipso van de Boslandhoeve foto: Bo Bennergård


 

18 Maj

Rocco är såld, vi önskar nya ägarna lycka till med honom.


 

15-16 Maj Jump Club

Så var det dags för Jump club igen, denna gång på gräs banan. Blev en liten chock för små tjejerna. Både Ideaux de liche F och Curious Quest hoppade fint, blev ett ner och en förbi smitning med båda. Men dom lär sig mycket. Cicero tyckte också det var lite konstigt när det var på gräset, men gjorde ändå en fin runda. Favola var felfri i 1m och felfri och 3:a i 1.15. Florsit var 3:a i 1.15m.

4547363_small   4545930_small

Curious Quest övre bilden. Ideaux de liche F undre bilden.


5 Maj Jump Club

Duktiga bebisarna Curious Quest och Ideaux de liche F var felfria i sin 1 m debut. Red även Favola och Cicero i 1m som båda var felfria. Ramesch var 3:a i 1.10. Där även Florist gjorde sin först tävling för i år med ett ner i omhoppningen. Almir var även han med och hade ett ner i grunden i 1.10 m.


 

29-1 Maj Sundbyholm

C.Amelusina var felfri i första 1.30 klassen. Även felfri och placerad i kvalet till sevenstars. Tyvärr blev jag väldigt sjuk till helgen, så fick avstå finalen på söndagen. Kalipso van de Boslandhoeve var felfri i 1.10 på onsdagen. Gick sin andra 1.20 på torsdagen. En lång och ganska svår bana, hade två ner på slutet då han blev väldigt trött. Verzace var 5.a i första 1.30 klassen, i 1.40 kvalet till sevenstar utgick jag efter att han känts lite konstig. Kom världens regnskur när vi skulle rida, så inte bästa förutsättningar. Lazlo gjorde två fina och snabba rundor i 1.30 med ett skit pet i varje.


 

17-19 April Eskilstuna

Första utomhus tävlingen för i år, så skönt!! På Fredagen gick bara Kalipso van de Boslandhoeve en 1.10 klass. Det var blåsigt värre. Men han är så cool och hoppade felfritt. På Lördagen var Lazlo 3:a, Verzace 4:a i 1.30 klassen. C.Amelusina gjorde sin första start i år. Lite spänd kan man lugnt säga. Hoppade felfritt på hinder, men i omhoppningen var vi på väg åt olika håll. Så blev en volt. På Söndagen gjorde Kalipso sin 1.20 debut på en lång bana. Hoppade helt super, ett ner blev resultatet. Väldigt nöjd med honom. Verzace var 2.a i 1.35. Lazslo och C.Amelusina hade ett ner var, men gjorde fina rundor. https://youtu.be/rQbRQfqaiKI Kalipso 1.10m


 

14 April

Lyx Hästak är såld till Norge. Vi önskar nya ägarna lycka till med denna fina häst!


 

12 April Enköping

Red Verzace i andra omgången av elit allsvenskan. De andra i laget var så duktiga, att vi var klara för omhoppning innan jag red. Men gick in och hoppade några språng, han kändes fin. I omhoppningen hade vi tyvärr ett ner, efter att ha halkat i en sväng. Laget slutade 2:a.


 

11 April Björklinge

Små tjejerna gjorde sin tävlings debut på ett väldigt bra sätt. Curious Quest var felfri i 90 cm, som hon inte gjort annat. Ideaux de liche F hade ett ner i 80 cm. Tävlade även Ellen Pizarros häst Cicero, som också gjorde tävlings debut. Han gjorde en fin runda i 80 cm, men tyvärr så hamnade nästa ryttare precis bakom ett hinder vi skulle hoppa.


 

6 April Märsta

Kalipso van de Boslandhoeve gick en 1.10 klass. Var felfri och kändes super fin. Ramesch gick samma klass i avd.a som han vann, efter en snabb omhoppning. Startade nästan först och ledde hela klassen.


 

28-29 Mars Hamre

På Lördagen så hoppade Ramesch och Kalipso van de Boslandhoeve en 1.10 klass. Ramesch var felfri i en bed.A och Kalipso gjorde en fin runda med ett nerslag. På Söndagen red jag Lazlo och Verzace. Lazlo hade ett skit pet på första hindret i 1.30. Verzace gick i laget i elit allsvenskan. Vi var felfria i grundomgången och hade ett ner i omhoppningen. Laget slutade 4:a.


 

Den 25/4 har jag hoppkurs på ridskolan – för ridskoleekipage

Fokus på linjer och relaterade avstånd. Lördag den 25/4 Kostnad: 340kr juniorer, 390kr för seniorer- ska vara betald innan kursstart Ni samlas kl 15.00 för att bygga fram , seniorer bygger fram och juniorerna bygger bort. Första gruppen (stor häst) börjar va 15.45  Grupp 2 (ponny) börjar ca 17.00 Begränsat antal platser och anmälan sker på kontoret på ridskolan. ___________________________________________________________________________________________

14-15 Mars Södertälje

På Lördagen gick Verzace och Laszlo en 1.30 klass. Verzace var felfri och 3:a. Laszlo gjorde en fin runda med ett skit pet. På Söndagen gick Ramesch och Kalipso van de Boslandhoeve en 1.10. Ramesch var väldigt pigg, blev 2.a. Kalipso var super fin, första starten sen Flyinge. Blev lite trött på slutet och rev sista hindret. Kul att vara igång igen.

_MG_0567

Kalipso van de Boslanhoeve foto: Bo Bennergård _________________________________________________________________________________________

10 Mars Stjärnclinic k1

Agria och Volkswagen anordnade stjärn clinic på K1 i Stockholm med Rolf Göran Bengtsson, Angelica Augusson, Douglas Lindelöw och Jens Fredricsson. Douglas red på C.Amelusina vilket han gjorde väldigt bra. Var lite nervös innan hur han skulle uppföra sig, hästen alltså=). Han var väldigt spänd och tittig i början, men blev riktigt fin på slutet. Douglas gillade honom, han påminner väldigt mycket om en av hans hästar. Var väldigt nyttig miljö träning för honom och väldigt kul för mig att se. IMG_1123_MG_0125