Nyheter 2014

7-9 November Strömsholm SRT

Har haft en riktig bra helg i Strömsholm. Första dagen var hästarna lite små vilda, så blev mest skol rundor. Jag fyllde år i onsdags och blev bortrövad. Så hann inte riktigt rida som jag velat innan. Verzace kvalade iallafall vidare till andra SRT kvalet. På Lördagen var det lite mer ordning på grejorna. Verzace vann andra SRT kvalet 1.35, efter en grymt bra runda. C.Amelusina var felfri och placerad i 1.30. Laszlo och Lyx Hästtak gjorde fina rundor med ett pet var i 1.30. I finalen i SRT blev det ett konstigt missförstånd mellan mig och Verzace. Valde att utgå efter det, eftersom jag ändå inte hade nån chans på placering. Sånt som händer, bara ta nya tag. På Söndagen avslutade vi på topp. C.Amelusina var 2:a och Laszlo var 4:a i 1.35, duktiga hästar=)


 

17-19 Oktober Södertälje

Ännu en helg spenderades i Södertälje. Är en riktigt bra tävling så det är bara trevligt. Väldigt kul att dom tagit in en utländsk banbyggare. Kul med lite nytt och det var riktigt bra banor. Hästarna fortsatte hoppa lika bra som helgen innan. Lyx Hästtak och Laszlo fortsatte att leverera. Lazslo var 3.a i 1.30 på fredagen och felfri och placerad i 1.35 på Söndagen. Lyx Hästtak var 6.a i 1.30 och felfri i 1.35. Verzace var 4.a i 1.35 kvalet till Södertälje hoppet. I finalen 1.40 var vi felfria i grunden på en ganska rejäl bana. Vi rev dock sista i omhoppningen, men blev placerade 8.a tillslut. Rocco var med och gick en 1.30 med ett ner. C.Amelusina gick två 1.35 klasser med ett ner, men fina rundor.

Bild 3

BildBild

foton: Bo Bennergård


 

 

9-12 Oktober Södetälje SRT

Vi har varit i Södertälje i helgen och hästarna har hoppat super. Både Lyx Hästtak och Lazslo var felfria och placerade i 1.30 och 1.35. Verzace var felfri och placerad i första SRT kvalet. I andra kvalet så rev vi sista hindret och hamnade utanför final. Red 1.45 på söndagen istället med ett ner. Hade en bra känsla, var våran andra 1.45 tillsammans och första inne. C.Amelusina var felfri och placerad i 1.35.

http://youtu.be/cRQP_msoekk

Lyx Hästtak 1.35

Bild 2


 

1-4 Oktober Flyinge

Kalipso van de Boslandhoeve gjorde sitt hitintills största äventyr i Flyinge. Vilket han gjorde väldigt bra. I första rundan gjorde han enligt mig en super runda. Felfritt, välbalanserad, lydig och hoppade jämna fina språng hela banan. Fick bra kritik, men tycker han borde fått högre poäng. Han kvalade i allafall till finalen. I finalen gjorde han en minst lika bra runda, kanske lite mattare av alla nya intryck. Domarna gav honom samma poäng som första dagen. Kan ju säga såhär, tur att man inte tävlar dressyr. Inte helt lätt med bedömnings sport. Åker i allafall hem med en fin häst, som fått en bra erfarenhet inför framtiden. Här kommer hans fina rundor.

http://youtu.be/fMCWwItWlhQ

http://youtu.be/DBdP198-4-w


 

26 September Ny häst

Idag kom det en ny häst. Idèaux de Liche F sto f:-11 efter: Favorit Ask-Olisco. Ägare: Charlotte Wachtmeister.


 

20-21 September Strömsholm

Fina Kalipso van de Boslandhoeve gick 4 års semifinalen på strömsholm. På Lördagen fick han höga poäng, efter en fin runda. Han låg delad tvåa efter första dagen. På Söndagen var han lite tröttare, men gjorde ännu en super fin runda. Vi blev 3:a i finalen och han fick en biljett till Flyinge.

Bild

 


 

12-14 September Norrköping SRT

Så var det dags för Norrköping igen, tredje gången i år vi är där. Är en fantastisk tävling, så skulle gärna tävla där ännu mer. Helgen har varit lite blandad. Verzace gick första kvalet till SRT(Swedish Riders Trophy), kvalade till andra kvalet. I andra kvalet kom vi 7:a och kvalade till finalen. I finalen var vi felfria i grunden på en svår bana. Tyvärr fick vi ett skit pet i omhoppningen, blev 6:a. Rocco var 3:a i 1.30. Corleone var felfri och placerad i en 1.30. Lyx Hästtak gjorde fina rundor med lite stolpe ut, ett ner i 1.25 och 1.30. C.Amelusina gjorde fina rundor och börjar bli mer koncentrerad inne på banan. Var felfri och placerad i två 1.30 klasser.


   

7 September Märsta

Ramesch och Florist var felfria och placerad i 1.20. Lyx Hästtak var felfri i 1.20 och ett ner i 1.30. Tävlade även en elevs häst som var felfri och placerad i 1.10m.


 

6 September Sundbyholm

Åkte till Sundbyholm med Kalipso van de Boslandhoeve och hoppade en 1 m klass. Han hoppade felfritt och helt fantastiskt.


 

25 Augusti Ny häst

Idag kom det en ny häst Curious Quest, sto född:2010 efter: Click and Cash-Feliciano, ägare  och uppfödare: Charlotte Wachtmeister.


 

22-24 Augusti Norrköping VW GP

Hade en bra helg i Norrköping. Var ju första VW Gp tävlingen. Jag red bara kringklassera, har inte nån som går så stort just nu. Laszlo gick 1.30 klasser. Han var tvåa i en 1.30. Corleone var även han tvåa i en annan 1.30. Hoppade även en 1.40 med honom med ett ner. Kändes bra, han har ju inte gått så stort på ett tag nu p.g.a att han  varit skadad. Verzace var fyra i 1.40. Rocco var felfri och placerad i 1.30, gick även en 1.40 med två ner. C.Amelusina var felfri och placerad i en 1.30.


 

17 Augusti Jump Club

Söndagen spenderades på Jump club. Tävlingen gick på deras fina gräsbana. Kul att få rida där, är inte så många fina gräsbanor kvar i svergie längre. Florist vann 1.20 klassen, där var Ramesch felfri och placerad. Rocco var med och gick finalen i butet challenge. Vilket han gjorde super bra. Var felfria i både grund och omhoppning, slutade 2.a.


 

7-10 Augusti Hammarö

Vi hade med ett helt gäng med hästar, sex stycken. Alla har gått bra. Kalipso van de Boslandhoeve var med på sin första stora tävling och första meeting. Felfri i alla sina 3 starter på 1m, vilken stjärna han är!! Nu är han färdig kvalad till semifinalen i 4 års. Verzace var 2.a i 1.40 klassen på fredagen. Kvalade till finalen i guldrundan, där vi blev 3.a=) Lyx Hästak var felfri och placerad i två 1.20 klasser. Gjorde även en fin runda i 1.30 klassen. C.Amelusina var placerad i en 1.30. Gick finalen i silver rundan 1.35, gjorde en fin runda med två ner. Rocco och Lazlo gjorde fina rundor med lite stolpe ut, nåt skit pet i varje klass. Rocco debuterade 1.40 med två ner. Känns lovande inför framtiden.

Bild 3 Bild 1   foton: Bo Bennergård


 

30-31 Juli Sundbyholm

Vi åkte över dagen med hästarna, som tur var så var det inte alls lika varmt som förra veckan. Alla hästar skötte sig bra. Lyx Hästak och Lazlo inledde med att vara 3.a och 4.a i 1.20 klassen. Rocco och C.Amelusina gjorde fina rundor i 1.30 klassen på Onsdagen. På Torsdagen gick alla hästar 1,30 klassen. Verzace fick följa med oxå, var 2.a med honom. Kommer fortsätta tävla honom, vilket känns jätte kul=) De andra hästarna hade varsit skit pet, men fina rundor.  


26 Juni Ny häst

Har kommit en ny häst till stallet. Laszlo valack född -02 e. Limbus-Cambridge. Ägare: B&B Granting AB.


17-19 Juni Fjärås

Är så glad att jag valde att åka till Fjärås tävling på Åby travet. Så fin tävling, är nog en av de bästa tävlingar jag varit på!! Super underlag, bra banor byggda av Fredrik Malm, uppstallning i värdsklass och trevliga funktionärer. Fanns verkligen inget att klaga på. Sen att hästarna hoppade bra gjorde inte saken sämre=)Verzace och jag gjorde våran sista tävling tillsammans. Nu ska hans ägare Emma Romell ta över. Vi avslutade med flaggan i topp. 3.a i 1.35. 4:a i 1.40. Debuterade 1.45 med ett skit pet. Rocco gjorde super rundor, men inte riktigt turen på våran sida. Hade ett ner i två 1.35 klasser. Han hoppar bättre och bättre hela tiden, ska bli kul att se hur det utvecklas under hösten.C.Amelusina var felfri och placerad i 1.20. I 1.30 andra dagen hade vi lite servo problem, så blev en volt för att få lite ordning. På söndagen debuterade han 1.35 med ett ner. Hoppade super, men lite trött. Är ju fortfarande mkt jobb kvar tills han blir stark. Lyx Hästak var felfri och placerad i 1.20 första dan. Sen ett skit pet i andra 1.20. Debuterade 1.30 med två ner. Hoppade bra, men behöver mer rundor och rutin.

Banan
Uppstallningen

14-15 Juni Märsta

Tävlade några hästar i Märsta. Nära och bra, men tyvärr inte så utvecklande banor för hästarna. Kalipso van de Boslandhoeve gjorde en fin och felfri start i 1m. På en inte så enkel bana med bara relaterade distanser, men han var inte så bekymrad. Car de Mumma gjorde två felfria rundor i 1.10. Ramesch var felfri och 5:a i 1.20. Florist var dagens stjärna, gjorde två super rundor. Felfri och 6:a i 1.20 och 2:a i sina andra 1.30.https://www.youtube.com/watch?v=T7Ii680TwXM Kalipso van de Boslanhoeve 1m Märsta


10 Juni Jump Club

Var en väldigt varm dag på Jump Club, med många starter. Ramesch inledde med att vinna 1.10 m. Car de Mumma gjorde en fin runda och felfri i 1.10. Rocco var 3.a i 1.20 och felfri i 1.30 som var bed.A. C.Amelusina var felfri i 1.20 och 4 fel i 1.30. Lyx Hästak gjorde två fina rundor i 1.20 med ett skit pet.


5-6 Juni Strömsholm

Verzace fick gå två klasser på Strömsholm. Först 1.40 på Torsdagen där vi hade ett ner. På Fredagen var det dags för sista omgången av elit allsvenskan. Där hade vi ett ner, sista hindret i laget 1.35. Var en tuff bana och den sista kombinationen drog många på sig fel i. Vi är kvar i serien till nästa år, vilket var målet eftersom det inte gått så bra tidigare omgångar. Nästa år blir vi farliga!!


29-1 Maj/Juni Norrköping Horse Show

Årets helt klart bästa tävling!! Bra banor, underlag, arena, mat och trevliga funktionärer finns verkligen inget att klaga på. Hästarna har skött sig toppen. Hade med Verzace, C.Amelusina, Corleone och Rocco.C.Amelusina var helt klart helgens stjärna. Var 2:a i 1.30 finalen, även felfri och placerad i de två andra 1.30 klasserna han gick. Vi har ju inte gjort så många starter tillsammans än, men känns väldigt spännande inför framtiden. Corleone var placerad i en 1.30 klass. Rocco gjorde ok rundor med några onödiga nerslag. Är en speciell arena att komma in på, är ganska trångt och mycket runt omkring. Han blev lite spänd inne på banan, men nyttig erfarenhet. Verzace gjorde fina rundor, kvalade till stora nationella finalen. Där hade vi 8 fel i slutet på den ganska svåra banan med få felfria. Var lite trist för han hoppade super, men marginalerna är små i de svårare klasserna. Ser redan nu fram imot att komma tillbaka till Norrköping i slutet på sommaren när dom ska ha tävlingar igen=)

C.Amelusina
C.Amelusina
Verzace foton: Bo Bennergård

13 Maj Jump Club

Idag har vi spenderat eftermiddagen/kvällen på Jump club. Väldigt bra med kvällstävlingar mitt i veckan. Kalipso van de Boslandhoeve gjorde sin tävlings debut. Han var felfri i 1m, som om han inte gjort annat! Ramesch var felfri i 1.10m. I 1.20 hade vi ett ner i omhoppningen, men med snabbaste tiden. Tävlade även en ny häst Car de Mumma sto f-09 e.Cortez-Carano. Hon är väldigt orutinerad, men gjorde en fin runda i 1.10m.


9-11 Maj Hammarö

Hade med 6 hästar till Hammarö. Alla har skött sig jätte bra. Verzace fick helgens guld stjärna, var 4:a i 1.40 finalen på Söndagen. Han var även felfri och placerad i en annan 1.40. Rocco var felfri och placerad i 1.30. Debuterade sedan 1.35 felfritt, han har hoppat riktigt bra hela helgen. Har hänt mycket med honom senaste tiden, så kul! Corleone var med och gick två 1.35 klasser, hade ett ner i varje. Har känts riktigt bra, så glad att få vara med igen.Florist var felfri och placerad i en 1.20. Lyx Hästak var även han felfri och placerad i samma klass. C.Amelusina var med och gick en 1.20. Hoppade riktigt bra och har redan fått mycket mer ridbarhet inne på banan.Filmer:https://www.youtube.com/watch?v=sH9AjlpTlSY https://www.youtube.com/watch?v=nCHSrLrdhIU Verzace 1.40 https://www.youtube.com/watch?v=N4T59PyQMjo Rocco 1.30 https://www.youtube.com/watch?v=hq2tTqsE5PQ Rocco 1.35 https://www.youtube.com/watch?v=wCKPQcii3zQ Lyx 1.20


4 Maj Märsta

På Söndagen var det Märsta som gällde med Ramesch, Almir och Florist. Ramesch var felfri och 2.a i 1.10m och felfri placerad i 1.20m. Han hoppade helt fantastiskt, han är ganska häftig denna lilla häst. Almir hade 4 fel i 1.10m. Florist hade 4 fel i 1.20, efter lite missförstånd i en sväng. Sen debuterade han 1.30 med en fin runda.


1 och 3 Maj Sundbyholm

Vi åkte över dagen två dagar till tävlingarna på sundbyholm. På Torsdagen hade vi med Corleone, Verzace, Rocco och Lyx Hästak. Corleone var med och gjorde sin första start på nästan 11 månader, efter skada. Han var så glad att få vara med. Skötte sig helt super med en fin och avspänd runda i 1.30 som räckte till en tredje plats. Verzace ville inte vara sämre, han vann sin 1.30 klass. Duktiga hästar=) Rocco gjorde en ok runda i 1.30. Var lite pigg och stark, vilket ledde till två pet. Lyx Hästak kändes inte jätte bra inne på banan, så utgick med honom. Bara ta nya tag till nästa start.På Lördagen åkte vi med Rocco och Verzace. Rocco gjorde en super runda i 1.30, felfri och placerad. Verzace gick elitlaget, där vi hade ett skit pet.


26 April Eskilstuna

Så var det äntligen dags för utomhus säsongen att dra igång. Tävlingarna var på Sundbyholms fina bana. Hade med 4 hästar Rocco, Verzace, C.Amelusina och Lyx Hästak. Alla hästarna skötte sig jätte bra. Verzace fick gå in i 1.20, bara för att få hoppa några språng inför laget. Sen gick han laget i elit allsvenskan. Var felfri i laget 1.30 och han kändes super. Tyvärr gick det inte så bra för laget, bara ta nya tag!!Rocco var felfri och placerad i 1.20, väldigt pigg. Han gjorde även en bra runda i 1.30. C.Amelusina var felfri på hinder, men 1 tidsfel. Gjorde inget då det var våran första start tillsammans. Kändes bra, men han måste bli starkare och sätta mer muskler. Lyx Hästak kändes även han bra, ett pet i 1.20 klassen.


12 April Björklinge

Hade med mig Ramesch och Almir. Ramesch var felfri och 2:a i 1.15m. Almir hade 4 fel i 1.10m.


7 April Nya hästar

Har kommit två nya hästar till stallet:C.Amelusina R60 valack f.-07 e. Mr Blue-Odermus R ägare: John ÖsterdahlLyx Hästak valack f.-04 e.Dirco Hästak-Cortus ägare: Johanna Lundholm


19-31 Mars Arezzo

Nu har jag kommit hem efter nästan två veckor i Arezzo Italien. Flög ner för att hjälpa Sylve att coacha hans elever. Då han hade väldigt många han skulle hjälpa.  Har gått väldigt många banor under dom här veckorna kan jag lova. Fantastiskt fina tävlingar!! Är full av inspiration och väldigt tävlings sugen=)

Gräsbanan

16 Mars Enköping

På Söndagen var det Enköping som gällde. Almir hade ett ner i 1.10. Florist var duktig som vanligt och blev tvåa i 1.20. Verzace gjorde en bra runda och blev placerad i 1.30.


15 Mars Södertälje

Rocco och Verzace gjorde varsin start i Södertälje. Rocco var felfri i 1.20. Var väldigt nöjd med honom. Han var avspänd och lyssnade verkligen på mig. Verzace gjorde en fin runda i 1.30 med ett skit pet på första hindret.

Verzace

2 Mars Lurbo

Första tävlingen för i år blev i Lurbo med Ramesch och Florist. Dom skötte sig bra. Ramesch var felfri och 8:de placerad i 1.10m. Florist var felfri och blev 2:a i 1.20.


Ny häst

Har kommit en ny häst till stallet. Kalipso van de Boslandhoeve. Hingst född -00 efter: Epleaser van T heike – Thunder van de Zuuthoeve. Ägare: Johan Ifverson.


5 Januari RGB Clinic

Söndagen den 5 Januari hade vi Rolf Göran Bengtsson hos oss hela dagen. Det var en super lyckad dag. Började på förmiddagen med en barn clinic där jag red Florist. Han skötte sig över förväntan. Gjorde precis det han skulle och visade allt på ett jätte bra sätt.På em red jag Rocco först innan stora clinicen. Han blev lite spänd och stark, men blev bättre på slutet. Är ju lite extra konstigt för mina hästar när det kommer massa folk i deras vardags ridhus där det brukar vara lugnt.  På clinicen red jag först Heartman Q i unghäst gruppen. Han var väldigt pigg och levde lite rövare i början. Men lugnade ner sig sen och kändes riktigt bra på slutet. I sista gruppen med det lite mer rutinerade hästarna red jag Verzace. Han var också väldigt på tårna och jag fick verkligen jobba. Vi avslutade med att hoppa en ordentlig och väldigt teknisk bana. Träningen var super bra och fick mycket bra tips. Mest av allt blev man väldigt inspererad att träna på inför kommande säsong. Tack Vattenfall som gjorde denna dag möjlig!!!

Jag, Rocco ocg RGB.

1 comment on “Nyheter 2014”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>