Nyheter 2012

1 December Ny häst

Dark Chocolate är nu såld. Önskar nya ägarna lycka till med denna fina häst!
Har kommit en ny häst i stallet Toscana sto f.-08 e. Tornesch. Ägare: Eva Andersson.


 

29-30 November Globen

Jag och Corleone blev uttagna att rida finalen i Agria allsvenskan i Globen. Det var första året som finalen gick där, kul att det satsas på allsvenskan. Corleone skötte sig riktigt bra. Är en väldigt speciell atmosfär och händer mycket runt omkring. Han var lite spänd och misstänksam mot allt utanför banan, men inne på banan var han 100% fokuserad. På Torsdagen blev vi tvåa med laget och kvalade till finalen. I finalen på fredagen slutade vi 3:a och tog brons. Att rida i Globen är en jätte häftig känsla, som inte riktigt går att beskriva!! Hoppas få göra det snart igen.
foto:Bo Bennergård
 

9-11 November Södertälje

Vi var i Södertälje hela helgen med 4 hästar. Jag gjorde min banbyggar praktik, därför vi bodde kvar med hästarna. Så att det inte skulle bli så långa dagar för dom på bussen. Jag hjälpte till att bygga om så många banor jag hann. Var väldigt lärorikt. Peter Lundström är fantastiskt duktig, kul att kunna få lära av honom.

Tävlingsmässigt gick det bra. Florist gjorde jätte fina rundor. Var felfri och placerad i två 1.20. Gjorde min första tävling med Dark Chocolate. Hon var felfri och placerad i två 1.20. Kändes bättre och bättre för varje runda vi gjorde. Väldigt fin och okomplicerad häst. Philip Morris gjorde inte sin bästa tävling. Egentligen inga dåliga runder, men vi fick inte till det riktigt bara. Corleone kändes jätte fin, lite stolpe ut. Var 4:a i Lördagens 1.45. I 1.40 hade vi ett skit pet i omhoppningen.


Corleone

 


Florist

 


Dark Chocolate

 


Philip Morris

 


3 November Enskede

Var i Enskede med Corleone och Phillip Morris. Phillip Morris var 6.a i 1.30 och hade ett ner i 1.40. Corleone var 3.a i 1.40 huvudklassen.


 

Ny häst

Nu har det kommit en ny häst till stallet. Dark Chocolate sto f.-03 e. Casir Ask-Bold Irish xx. Ägare: Familjen Widegren. Tävlad 1.25, väldigt okomplicerad häst. Hon är till salu, vid intresse kontakt mig.
Casper har lämnat stallet för nya äventyr i Norge.


 

19 Oktober Hemma tävling

Vi anordnade för första gången hopptävlingar. Gymnasiet hade hand om tävlingen, vilket dom gjorde riktigt bra. Blev riktigt lyckat!! Vi hade två klasser 1m och 1.10m, jag startade några hästar. Almir gjorde sin första inomhus tävling med ett ner i 1m. Ramesch var fin och felfri i 1m och 1.10m. Florist vann 1.10 klassen. Grattis alla mina elever till placeringarna.


12-14 Oktober Strömsholm

Andra deltävlingen i VW Grand Prix gick av stapeln på Strömsholm. Vi åkte i mellan eftersom jag bara tävlade två hästar. Helgen började bra. Corleone var 2.a i 1.35, super fin. Philip Morris hade snabbaste tiden med en skit pet i omhoppningen i 1.35, han fick pris ändå.

Philip Morris kvalade till finalen i lilla Gp 1.40. Final banan var svår och krävande. Han blev trött på slutet och fick några nerslag p.g.a det. Svåraste banan jag ridit på honom, så är nöjd ändå. Corleone gick kvalet till Grand Prixen 1.45. Tyvärr hände det som inte får hända på framhoppningen. När jag kommer i anridning till ett hinder så går någon precis bakom, detta händer när jag är nästa att gå in på banan. Corleone blev jätte spänd och stressad, jag var arg och ledsen.Framhoppningen var extremt rörig hela helgen. Gick in och gjorde ändå en helt ok runda, fick två ner på slutet av banan. Tyvärr så förstörde incidenten på framhoppningen våran dag. Men bara att ta nya tag=)


Philip Morris
 

9 Oktober Vancouver åkt

Vancouver har lämnat stallet. Han har åkt iväg till Göteborg på försäljning. Vi önskar hans kommande ägare lycka till med denna fina häst.


 

7 Oktober Rimbo

Var i Rimbo med Ramesch och Florist. Ramesch var felfri i en 1.10. Florist var felfri och 5:a i 1.20. Josefine och Question Time vann 1.20. Mina elever gjorde riktigt bra resultat under helgen. Grattis till alla, så kul!!


28-30 September Gävle

Gävle bjöd på fina tävlingar, med nytt bra underlag på både tävlingsbanan och framhoppningen. Hade lite stolpe ut hela helgen. Fina rundor, men flera med 4 fel. Vancouver var felfri och placerad i en 1.30 och 4 fel i en. Philip Morris var snabb och placerad i 1.30 och 1.35, kvalade till lilla rundans final. I finalen 1.40 hade han ett onödigt pet.
Corleone kvalade till Grand Prixen. Där hade han ett ner. Var hans andra 1.50, första inomhus. Är väldigt nöjd med det resultatet. Känns bra inför framtiden=)


Corleone


 

14-16 September Karlstad

Första inomhustävlingen för säsongen. Karlstad bjuder på trevliga tävlingar, bra banor, trevliga funktionärer och fina priser. Hade med 5 hästar.

1.30 på fredagen var helgens höjdpunkt, var 1:a med Phillip Morris, 4:a med Corleone och 5:a med Casper. Corleone fick gå ner och gå lite lägre klasser den här helgen, är bra att göra det ibland. Red för bra rundor, inte för att vinna med honom. Han var även 4:a i 1.35 och hade ett ner i 1.40. Phillip Morris var stjärnan denna helg. Han var även 2:a i 1.35. Casper var felfri och placerad i 1.20 och 6:a i 1.25. Vancouver var felfri och 7:a i 1.30. Florist var 5:a i sin första klass 1.10, hade ett ner i omhoppningen i 1.15 och 1.20. Fina och snabba rundor, kan börja rida honom mkt mer mot klockan nu. Fina hästar, så kan inte annat än att vara väldigt nöjd=)


18-19 Augusti Aspvik

Bra helg, tre segrar på tre olika hästar! Florist vann 1.10. Hans första vinst, men förhoppningsvis inte sista. Han var även felfri i 1.20. Cannavaro vann en 1.10.  Casper vann 1.30 och var 3:a i 1.20. Vancouver var felfri och placerad i både 1.20 och 1.30. Han kändes super fin. Ramesch var felfri i 1m och 4 fel i 1.10. Även Almir fick följa med, och han skötte sig riktigt bra. Felfri i 1m och 4 fel i två 1.10m.


Florist

 

10-12 Augusti Tierp

Åkte till Tierp två dagar. Hästarna har varit jätte fina. Corleone vann 1.40, fina hästen=) På Söndagen hoppade han GP 1.45. Var felfri i grunden och ett ner i omhoppningen, blev 7:a. Casper var 5:a i 1.20 och felfri och placerad i 1.30. Vancouver var felfri i 1.20 och 1.25, 4 fel i 1.30. Heartman Q var felfri i 1.20. Phillip Morris var felfri och placerad i 1.30 och 8 fel i 1.40. Nästa tävling blir Aspvik till helgen med massa hästar.


 

29-1 Juli Sundsvall

Vi åkte upp till Sundsvall med 4 hästar. Casper, Corleone, Heartman Q och Phillip Morris. Sundsvall är en väldigt bra tävling, bra banor, hindermaterial och trevliga funktionärer. Hade en riktigt bra helg, hästarna hoppade super. Vädret var för en gångs skull helt ok.

Corleone var helgens stora stjärna. Placerad i alla sina starter. Vann 1.35 på fredagen, var 4:a i 1.45 på Lördagen. Debuterade 1.50 med en 3:e plats på Söndagen. Casper och jag gjorde come back på bästa sätt. Vann 2 st 1.30 klasser. Placerad i en 1.20. Han kändes riktigt bra. Tog tag i uppgiften lite mer än han brukar. Phillip Morris gjorde bra rundor, hade dock inte turen på våran sida. 4fel i 1.35 och i våran debut i 1.40. Kan nog bli bra famöver. Heartman Q gjorde fina rundor med ett ner i varje 1.10 och 1.20. Var väldigt lätt att köra hem efter denna helg!! Nu har hästarna lite tävlingsuppehåll i Juli, dom kommer även vet checkas. Nästa tävling blir Tierp andra helgen i Augusti.


 

15-17 Juni Gagnef

Blev åter igen en väldigt blöt helg. Regnet vräkte ner och underlaget blev därefter. Så gjorde inte alla starter jag tänkt mig. Vädret är ju inget man kan rå för, men tyvärr var inte standarden på tävlingen så hög. Dålig banbyggnad och omodernt hindermaterial. Tråkigt då det är en mysig tävlingsplats med trevliga funktionärer.

Hade med ett gäng med hästar. Florist var felfri och superfin i en 1.10 och 1.20. Var hans första meeting han var med på , skötte sig jätte bra. Vancouver var felfri och placerad i en 1.20 och 4 fel i en. Phillip Morris blev väldigt spänd av det blöta underlaget. Hade ett ner i en 1.30. Heartman Q var felfri i en 1.10. Cannavaro hade 4 fel i 1.20.


 

7-10 Juni Strömsholm

Corleone och Philip Morris tävlade i Strömsholm. Corleone var 4:a i 1.30, placerad och kvalade till finalen i 1.40. I finalen hade vi ett onödigt pet i slutet på banan, annars en super runda. Phillip Morris gick bara en klass, 1.30 där han hade ett ner.


 

6 Juni Casper är tillbaka

Nu är Casper tillbaka efter att varit på utbildning hos John Hickey några månader.


 

Kurser och Träningar i sommar

Dom sista ordinare träningarna för VT är v.25. Om du vill ha en fast plats till höstens träningar hör av dig till mig snarast, så ordnar jag plats. Träningarna börjar igen för HT v.33. Info om tider och grupper kommer närmre inpå. Under sommaren kommer det finnas möjlighet att träna om ni vill. Hör av er till mig måndagen den veckan ni vill träna, så gör jag grupper vecka för vecka.

Hopp kurser i sommar:

25-26/6 tvådagars kurs för ungdomar med egen häst. 650:-

2-3/8 tvådagars Kurs för ungdomar med egen häst. 650:-

Anmälan till nathalie@nathalieadelborg.se eller sms 0709600401. Kursavgiften insättes på ridskolans konto: 5910-3200. Välkomna!


 

2-3 Juni Märsta

Märsta anordnade tävlingar igen i helgen som var. Dock var inte vädret på våran sida. Hela lördagen regnade det oavbrutet hela dagen, söndagen var det lite bättre. Underlaget höll väldigt bra som tur var. Stor eloge till alla funktionärer som kämpade på och höll humöret uppe. Tävlade ganska många hästar.
Almir gjorde din första tävling, två felfria rundor i 1m. Ramecsh var felfri i båda sina starter 1m och 1.10. Cannavaro vann 1.10 och var 3:a i 1.20. Vancouver var med för att få gå lite lägre klasser. Han var felfri och placerad i två 1.20. Florist var felfri i 1.20 och precis utanför placering. Lagavulin hade två ner i 1.20.


Florist foto:Bo Bennergård24-27 Maj Norrköping Horse show

Har haft en riktigt bra helg i Norrköping. Det nya underlaget på tävlingsbanan gav verkligen hela tävlingen ett riktigt lyft. Corleone var helgens stora stjärna!! Vi vann stora rundans final 1.45 på lördags kvällen. Han hoppade helt super och var riktigt snabb i omhoppningen. Så glad att jag har denna fina häst. Filmer kommer nedan.
Grundomgång: http://www.youtube.com/watch?v=clEzbryZYzI
Omhoppning: http://www.youtube.com/watch?v=Raolqg4r1qM

Phillip Morris gick jätte bra. Var 4:a i 1.25 och 3:a i 1.30. Vancouver blev väldigt spänd inne på arenan, fick tyvärr onödiga fel p.g.a det. Men han lärde sig nog mycket. Heartman Q gick 5 årsklasserna, han kvalade till finalen. I finalen hade vi ett ner. Rev ett i tre kombinationen som var sista hindret. Han hoppade bättre och bättre för varje klass han gick. Kommer nog bli riktigt bra när han får mer rutin.


Phillip Morris foto: Bo Bennergård

 

12-13 Maj Märsta

Tävlade en massa hästar i Märsta. Ramesch var felfri i 1m och gjorde debut i 1.10m med en felfri runda. Cannavaro vann 1.10, red honom åt min elev. Florist var felfri i 1.10, även i debuten på 1.20. Han gjorde en super runda i 1.20. Willi von Wilczek var 4.a i 1.10 och 3.a i 1.20. Gjorde min första tävling på Philip Morris och Vercaze. Phillip Morris hade 4 fel i 1.20 och Verzace var felfri och placerad i samma klass. Vädret var strålande fint och hästarna hoppade super, Bra helg!!


Ramesch

 

12 Maj Tierp

Var i Tierp med Ramesch och Florist. Ramesch var felfri i två st 1m klasser. Han har börjat fatta vad det handlar om nu. Florist var 5.a i 1m och ett ner i omhoppningen i 1.10m. Första tävlingen jag red honom lite mot klockan och det gjorde han bra.


7-9 Maj Yrkesprov ridlärare

Har varit nere på Vretagymnasiet i tre dagar där jag avlagt examen för ridlärare. Jag klarade examen!!


 

9 Maj Ny dressyrhäst

Nu har det kommit en ny dressyr häst till stallet: Lets Dance val f.08 e.Dancier-Lancier. Ägare: Mogens Friis. Red på honom häromdagen. Jätte fin häst, som rör sig riktigt bra.
Vi har ju även Son of Chex som är hos Mads Hendeliowitz. Han går riktigt bra, har placeringar upp till Int l och internatinella placeringar i St george klasser.


 

4-6 Maj Högbo

Högbo brukar ju vara en av mina favorit tävlingar, dock inte denna gång. Regnet vräkte ner,det var väldigt blött och lerigt.  Så gjorde tyvärr inte så många starter som jag tänkt mig. Vancouver var felfri och placerad i en 1.30. Heartman Q gjorde en bra runda i 1.20. Hade med Anna Axelssons Lagavulin som gick två st 1.20 med helt bra resultat. Bara att ta nya tag och hoppas att vi har vädret med oss på kommande tävlingar.


27-28 April Västerås

Finalen av elit allsvenskan gick av stapeln i Västerås. Vi gick vidare till finalen på strömholm!
På lördagen vann vi med laget. Var jag, Stina Lillje, Jessika Simm och Ebba Johansson som red. Jag red Corleone och han gjorde en fin och felfri runda. På Söndagen hade vi samma lag uppställning, men tyvärr hade vi lite stolpe ut. Vi slutade på en 4:e plats. Jag hade ett skit pet i slutet av banan med Corleone. Vi vann i totalen tillsammans med Årsta runsten.

På Lördagen hade jag även med Heartman Q och Vancouver som gick kring
klasserna. Heartman Q debuterade 1.20 och var felfri. Vancouver kändes fin, debuterade 1.30. Men var ett hinder vi hade problem med i båda klasserna. Var ett konstigt grind hinder som var hinder nr 2. Han såg spöken där, och fick onödiga fel p.g.a det. Men förutom det hindret så var han jätte fin. För övrigt så var tävlingen inte så bra. Jätte dåligt underlag, hårt och dammigt. Synd att dom inte kan vattna lite, hade gjort allt så mycket bättre. På Lördagen lyckades jag fastna med lastbilen på parkeringen som var på en gräs fotbollsplan. Så var tvungen att ringa på bärgare för att komma loss. Inte så kul avslutning på en väldigt lång dag.


foto: Bo Bennergård
 

1 Maj Nya hästar

Har kommit två nya hästar till stallet. Phillip Morris val f-00 e. Acacio-Cortez ägare: Regina Lindstedt. Verzace val f-00 e. Cardento-Urbino ägare: familjen Romell.

Några hästar har även lämnat stallet. Ictus har åkt hem, efter att varit här för några månaders utbildning. Willi von Wilczek ska nu börja ridas av sin ägare, önskar Anton lycka till med denna fina häst. Rik Rak W är såld.


 

22 April Rådmansö

Vi tillbringade dagen på ett väldigt regnigt Rådmansö. Florist gick en 1m och 1.10 i avd a för första gången. Var felfri i 1m och 4 fel i 1.10. Börjar kännas mycket säkrare och stadigare nu, hoppar jätte fint. Ramesch gick en 1m med ett nerslag. Han behöver komma ut och få mer rutin. Han var inte alls lika spänd som i södertälje, så det går åt rätt håll.
Josefine och Question Time var 4:a i 1.10.


 

14-15 April Strömsholm

Tävlade Heartman Q och Vancouver i strömsholm. Dom var fina och skötte sig bra. Hertman Q gick två st 1.10. Felfri i en och 4 fel i den andra. Vancouver var felfri och placerad i 1.10 och 1.20 på lördagen. I 1.20 på Söndagen hade han ett onödigt nerslag.
13 April Gävle

Åkte upp med Corleone till Gävle för att hoppa 1.30 och 1.40 på Fredagen. I 1.30 var han felfri och placerad 8:a. Red en lagom avvägd runda eftersom han skulle gå en klass till. 1.40n var ganska stor. Han hoppade helt super, rev tyvärr sista hindret. Lite ryttarmiss, var ganska irriterad på mig själv efter. Men det är sånt som händer,  bara ta nya tag.


 

1 April Södertälje

Unghästarna gjorde sin första start för året, hade med Heartman Q, Ramesch och Florist. Ramesch gjorde sin andra tävling i livet. Vi har tagit honom lite försiktigt då han varit väldigt sen i utvecklingen. Var felfri i 1m. Lite spänd, men han behöver få mer rutin.
Florist var felfri i både 1m och 1.10m. Han har verkligen utvecklats på ett bra sätt. Hoppade helt super. Heartman Q var felfri i 1m och ett ner i 1.10m. Vi fick lite kommunikations problem i en sväng, därav nerslaget. Han hoppade helt otroligt bra. Tycker mycket om denna fina häst.


Heartman Q foto: Bo Bennergård
25 Mars Enköping

Var i Enköping med Corleone, Willi von Wilzcek och Vancouver. Willi von Wilcek vann 1.15 och hade ett ner i omhoppningen i 1.25 fick pris. Vancouver var felfri och placerad i 1.15. I 1.25 kändes han lite trött och fick två ner. Kommer nog bli bra när han blir lite starkare. Corleone hade ett ner i 1.35. Onödigt nerslag, kändes jätte fin. Josefine och Question Time var felfria och placerade i 1.15.

På lördagen var jag i Åsebo med Jump clubs ponny elit lag. Tjejerna var jätte duktig, blev 2:a i den här omgången. Leder totalen, så nu är det bara att tagga för sista omgången som går i början på maj. Till helgen ska unghästarna till Södertälje och göra sin första tävling för iår.

17-18 Mars Södertälje

Första omgången av elitserien gick i Södertälje, Jump club inledde på bästa tänkbara sätt med vinst. Jag red Corleone i laget, jag startade som 4:e ryttare. Då de andra i laget presterade 3 felfria rundor, så var vi klara för omhoppning. Jag gick in och hoppade lite mer än halva banan, han kändes fin. Valde att spara på honom ifall jag var tvungen att rida en snabb omhoppning. Då det redan var klart att vi vunnit innan det var min tur, så valde jag att spara på honom inför kommande tävlingar.

På söndagen åkte vi till södertälje igen för att starta 3 andra hästar. Willi von Wilczek vann 1.10 och hade ett ner i 1.20. Han var väldigt pigg, hoppas han taggar ner lite efter några tävlingar. Gjorde min första tävling på Vancouver. Han var felfri och placerad både i 1.10 och 1.20. Kändes fin, mycket lugnare än jag trodde han skulle vara. Tävlade även Sofia Blombergs häst Vercaze. Var hans första tävling på ett bra tag. Han hoppade riktigt bra felfri i både 1.10 och 1.20.


foto:Bo Bennergård

 
3-4 Mars Bra helg

På lördagen var jag i Heby och var lagledare åt  Jump Clubs ponny elit lag. Tjejerna var jätte duktiga och vann första omgången!! Riktigt bra jobbat.

På söndagen åkte jag upp till Högbo och hoppade en 1.30 med Corleone. Vi kom 2:a, han kändes super fin! Josefine tävlade Question Time. Dom var 3:a i 1.10 och hade 4 fel i 1.20.
Nästa tävling blir Södertälje v.11 med flera hästar.


 

6 Februari Nya hästar

Det har kommit två nya hästar i stallet. Vancouver valack f.02 e.Climax-Bentley. Ägare: Erika Sivertsson. Han ska vara här för utbildning och tävling. Har startat 1.20.
Ictus valack f. 08 e. Heartbet. Han är här för utbildning.

Casper är just nu hos John Hickey. Hoppas John kan få ordning på denna fina häst. Tanken är att han ska vara där för utbildning och tävling ett tag framöver.


 

28 Januari Banbyggar Kurs

Jag har varit på Strömsholm på Banbyggar kurs hela dagen. Var Peter Lundström som höll i kursen, det här var första delen för att bli godkänd banbyggare. Peter är jätte duktig och det var en riktigt bra kurs. Nu ska jag vara med en A banbyggare 6 st tävlingsdagar under året, sen är nästa del i början på nästa år.