Nyheter 2011

December

Har varit iväg och tränat både för Sylve och Jens med några av hästrana i början på december. Har gått jätte bra. Nu är det lite lugnare tid för hästarna i stallet. Vi har kollat tänderna på alla hästar. Nicholas kommer nu i dagarna och gör en vet check på dem.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!
 

12-13 November Södertälje

Tävlade Corleone i Södertälje. På Lördagen var han felfri och 4.a i 1.40, super fin! Kvalade till Söndagens final i 1.45, där hade vi ett ner. En bra runda, hans första 1.45 inomhus.  Känns enkelt att hoppa de större klasserna på honom nu, lovande inför nästa år!


Corleone foto: Bo Bennergård
9 November Ny häst

Har kommit en ny häst i stallet. Rik Rak W val f.05 e. Diamant de Semilly- Quidam de Revel. Ägare: Familjen Romell


 

6 November Hamre

Hade med Willi von Wilczek. Han gjorde sin första tävling efter virusinfektionen han fick i somras. Kom 4:a i 1.20, kändes fin och fräsch.
Josefine tävlade Question Time och dom var 2:a i samma klass.
Nu har Hamre äntligen bytt underlag i tävlings ridhuset, blev riktigt bra. Synd bara att dom inte kan byta i framhoppnings ridhuset  också.


Question Time, Josefine och Jag
 

23 Oktober Pay and Jump 4/11

Fredagen den 4 November anordnar vi Pay and Jump. För lektions och privathästar/ponnyer. För att vara med på lektionshäst måste man ha Grönt kort och klartecken från Naffe att man får vara med.  Från 0.50-1.20m. I ridhus, framhoppning på utebanan. Första start 10.30. Vi som står på anläggningen hjälps åt att bygga kl 9. 150 kr per start privathästar och 250 kr per start lektionshästar. Startlistor kommer finnas kvällen före på www.nathalieadelborg.se. Anmälan senast den 1/11 till nathalie@nathalieadelborg eller sms till 0709600401.
Välkomna!


 

21-23 Oktober Strömsholm

Åkte med Corleone och gjorde två starter. I 1.30 var han 6:a, kändes jätte fin. I 1.40 på Lördagen var han lite spänd och fick onödiga fel p.g.a av det. Hans nästa tävling blir Södertälje.


 

10 Oktober Sålda hästar

Caro AS är såld till USA. Cannavaro och Horatio är även dom sålda.
Vi önskar dom nya ägarna lycka till med dessa fina hästar.


 

2 Oktober Enköping

Blev en lång dag i Enköping, hade med Casper, Cannavaro och Corleone. Cannavaro var 3:a i 1.20. Casper var felfri och första utanför placering i 1.20. Corleone hade ett ner i både 1.30 och 1.40. Var super fin men fick väldigt onödiga nerslag. I 1.30 var han snabb och placerad.

Skulle ju ha åkt ner med Heartman Q till Flyinge på Tisdagen, men tyvär blev det inget. Han kändes ej helt ok när jag red på Måndagen. Vill inte riskera något med denna fina häst, då jag verkligen tror att det är något för framtiden. Visade sig sen att det inte var någon fara, skönt!!


 

25 September Aros DM

Aros höll tävlingar på Jällas annläggning i Uppsala. Red DM med Casper och Cannavaro. Båda hästarna var felfria i grundomgången 1.20. I omhoppningen 1.30 var Casper felfri och snabb. Blev 3:a i klassen och tog silver i DM. Cannavaro gjorde en super omhoppning, men rev tyvär sista hindret. Han var riktigt snabb, så blev placerad.
Josefine och Question Time tog Brons i Junior DM.


 

10-11 September Södertörn 4 års semifinal

Var i Södertörn med Heartman Q och red 4 års semifinalen. Fina hästen!! Han blev 4:a, fick 31,6 poäng. Första dagen var han lite pigg, hade ett nerslag tack vare det. Fick trots allt bra poäng. På söndagen var han felfri och hoppade helt super. Fick jätte höga poäng, 9.0 på kapacitet. Även väldigt fina lovord av domarna, så kul=) Han kvalade till finalen, så nu är det Flyinge breeders nästa.


 

3-4 September Märsta

Hade en super bra helg i Märsta. Gjorde 5 starter, felfri och placerad i alla. Cannavaro var med och vi gjorde våran första start på ett tag. Han vann 1.20 och var 2:a i 1.30. Jätte kul att tävla honom igen! Casper var 2:a i 1.20. Caro AS 16 var 3:a i 1.10 och felfri placerad i 1.20. Fina tävlingar med strålande väder och betydligt bättre underlag än sist.


Caro AS 16 Foto: Bo Bennergård
 

20-21 Augusti Team Aspvik

Tävlade 4 hästar under helgen. På Lördagen gick Heartman Q en 1m, där han var felfri. Gör det som han aldrig gjort annat. Florist gick två 1m. Han var felfri i första och hade ett ner i andra. Han har utvecklats mycket för varje tävling. Det här var båda hästarnas tredje tävling i livet, duktiga killar!!

På Söndagen gick Casper 1.20 och 1.30. Vilket han gjorde riktigt bra. Var felfri och 4:a i bägge klasserna. Visst fick jag jobba lite, men fick en väldigt bra känsla på honom. Caro AS hade två ner i 1.20. Egentligen en bra runda, men fick två onödiga fel i början. Qustion Time och Josefine var också där, dom skötte sig toppen som vanligt. Var felfria och placerade i 1.10 på Lördagen och 2:a i 1.20 på Söndagen!


 

17 Augusti Cannavaro tillbaks

Cannavaro är nu tillbaks i stallet. Är fortfarande familjen Rengren Söderlind som äger honom. Lovisa har hunnit ha väldigt kul med honom den här korta tiden bl.a vinst i 1.10m. Men p.g.a sjukdom så är han nu tillbaks hos mig i träning och för försäljning. Är glad att få rida honom igen, har alltid tyckt mycket om denna fina häst!


 

13-14 Augusti Tierp

Åkte till Tierp “Kråkhoppet” över dagen lördag och söndag. Riktigt bra tävlingar som jag kommer åka tillbaks till. Dom var riktigt duktiga att hålla underlaget vattnat och sladdat, det gillar vi!

Corleone var åter stjärnan för helgen. Var 2:a i 1.35 på lördagen och 6:a i 1.40 på Söndagen. Caro AS var felfri och placerad i sin start i 1.20. Casper hade 4 fel i 1.20, efter lite dålig servo till sista hindret.

Min gamla stjärna Question Time med Josefina Gillbrand i sadeln hade framgångar i Tierp. Dom vann en 1.10 och var 3:a i 1.20. Grattis, bra jobbat!! Är så kul att se honom, han älskar verkligen att tävla.


 

5-7 Augusti Hammarö

Det måste ligga en vädermässig förbanelse över Hammarös tävlingar, blev en regning historia i år igen. Är så synd att vädret ska vara dåligt, för annars är det helt fantastiska tävlingar.

Hade med Corleone och Willi von Wilczek. Var ju internationellt och då får man inte ha med så många hästar. Corleone var helt grym och vann första rundan i medium touren 1.30. Han vann med nästan 1 sekund marginal i ett väldigt snabb ridande sällskap. Duktiga häst! Han var även placerad i andra rundan på lördagen. Willi von Wilczek trivdes inte alls med det blöta gräs underlaget och resultat därefter. Visade säg sen att han inte gått på dåligt gräs underlag tidigare heller. På söndagen vräkte regnet ner så då packade vi ihop och tackade för oss. Vi teamryttare fick även se de kommande vår kläderna från equiline. Mycket fina saker!


Corleone foto:Bo Bennergård
 

30 Juli Ny häst i stallet

Ny häst i stallet. Almir valack f.06 e.Cagliostro-May Sherif. Ägare: Birgitta Engstrand och Josefine Berglund.


 

10 Juli

Torea är såld. Vi önskar dom nya ägarna lycka till med henne.


 

16 Juli Årsta Runsten

Åkte över dagen till Årsta runsten för att hästarna skulle få gå på stor gräsbana. Vi hade tur med vädret, soligt och skönt. Tog med Caro AS 16, Willi von Wilczek och Casper alla tre gick en 1.20. Willi von Wilczek var 4:a. Casper var felfri och placerad. Caro AS 16 var felfri på hinder, men fick ett tidsfel. Han hoppade super fint. Är en jätte trevlig häst, som någon kommer få riktigt kul med.


 

11-12 Juni Märsta

På Lördagen var det lokala tävlingar, hoppade Hertman Q och Florist. Heartman Q gjorde två felfria super fina rundor i 1m. Kan inte annat än att tycka väldigt mycket om den hästen=) Florist hade 4 fel i vardera 1 m. Han var mycket finare äm i Enköping, kändes som han fattat vad det går ut på. Josefine Gillbrant tävlade Question Time, dom var 5:a i 1m och vann 1.10! Bra jobbat.

På Söndagen var det regionalt, tävlade Caro AS 16, Willi von Willzcek och Casper. Caro AS 16 var felfri och placerad i 1.10 och hade 4 fel i 1.20. Willi von Wilczek var 5:a i 1.20. Casper hade 4 fel i 1.20 Skulle ha hoppat 1.30 också, men tyvär blev underlaget så dåligt under dagen eftersom dom inte vattnade. Så jag valde att åka hem. Är synd att dom inte kan hålla underlaget i bra skick, annars är det en bra tävling. Man får ett bra bemötande av trevliga funktionärer, vilket inte alltid tillhör vanligheterna på tävlingar.
http://www.youtube.com/watch?v=XNkjaEblcfs
Heartman Q ena 1m runda
2-5 Juni Strömsholm

Så är årets Strömsholms tävling slut för den här gången. När vädret är så bra som det har varit i helgen är det här svergies finaste tävlingsplats. Tävlade bara Corleone och Torea, vi åkte imellan med hästarna.

Corleone var felfri och placerad i kvalet till lilla Grand Prix 1.40. Var en jätte svår bana, han gjorde en super runda. Kvalade till finalen. Men tyvär så var han liten svullen i ett ben på morgonen på Söndagen. Så var tvungen att stryka honom, vill inte riskera något. Jätte tråkigt, men tyvär är det sånt som händer när man håller på med hästar. Verkar inte vara någon fara med honom.
http://www.youtube.com/watch?v=QQUIYkHDJZI
Corleones 1.40 runda

Torea var felfri i 1.30 på Torsdagen och hade några ner i kvalet 1.40. Grattis Jump Club som tog brons i lag SM!


Corleone

 


Torea Foton: Bo Bennergård

 


 

26-29 Maj Norrköping Horse Show

Har haft en bra helg i Norrköping. Gillar att tävla där, är en härlig arena känsla. Hästarna som var med Casper, Willi von Wilczek, Corleone och Torea.

Willi von Wilzcek var 2:a första kvalet till lilla rundan 1.25. Sen vann han finalen i lilla rundan 1.30, efter en snabb omhoppning. Han lyckades sedan ha av mig på prisutdelning, pinsamt värre=) Får skylla på att det blev lite mycket med levader, blommor och ett halt fleece täcke.
Casper hade en toppen helg felfri och placerad i alla starter 1.25,1.30 och 5:a i sista 1.30. Kändes bättre för varje runda, jätte kul!

Corleone var 2:a i 1.40 på lördagen efter en snabb och felfri runda. Torea Kvalade till stora rundan 1.40. Där hade hon ett nerslag och hamnade precis utanför placering. Är nöjd med henne, då det är det svåraste hon gått. Nu laddar vi för Strömsholm med Torea och Corleone till helgen.


Casper

 


Willi von Wilczek

 


Torea

 


Corleone Foton: Bo Bennergård
 

24 Maj Ny häst i stallet

Idag kom det en ny häst Horatio val f.-07 e.Leader M-Forever. Ägare: Mogens Friis. Han ska utbildas och sedan säljas.


 

22 Maj Enköping

Så var det dags för dom unga hästarna att göra sin första tävling i livet, väldigt spännande. Alla skötte sig med en stjärna i kanten. Ramesch var felfri i sin start i 90, hopppade jätte fint inne på banan. Han fick bara gå en klass, då han växer mycket och blir ganska fort trött. Heartman Q gick 90 och 1m med ett ner i varje. Han är helt underbar att ha att göra med, jätte okomplicerad och snäll. Hoppade bättre i andra rundan, kommer nog bli riktigt bra när han får lite rutin.

Florist Monica Öhmans häst gjorde även han sin första tävling. Gick 90 och 1 m med ett ner i varje. Lite vingligt i första, men betydligt bättre i andra rundan. Kändes som han fattade vad det handlade om då, hoppade även bättre i andra. Hade även med Caro AS 16 han var 5:a i 1.10m. Väldigt fin häst som jag tycker mycket om att rida.


 

20 Maj Ny häst i stallet

Idag kom det en ny häst som är här för utbildning Zanantos G val f.-04 e. Casantos-Cantos ägare: Kim Meyer


 

14-15 Märsta Elitallsvenskan

Jump club gick vidare till SM final! I laget red Nathalie med Corleone, Amanda Landeblad, Jessica Simm och Stina Lillje. Vi blev tvåa både på Lördagen och Söndagen, vann totalt.
På Lördagen gick även Willi von Wilzcek i Div 1 laget, där han gjorde en felfri runda.


Jump clubs lag

 


Corleone Foto: Bo Bennergård
 

11 Maj Ny häst i stallet

Idag kom det en ny häst till stallet som är till salu. Caro AS 16 Val. f.01 e. Contender-Abajo xx. Mörkbrun 168 cm. Äg: Veronika Jonsson. Har placeringar i 1.35 i tyskland. Välkomna att höra av er för mer info till Nathalie.


 

5-8 Maj Högbo

Helgen tillbringades i Högbo med fyra hästar i strålande väder. Kan inte bli bättre då Högbo är en av mina favorit tävlingar och hästarna gick bra. Hade med Casper, Corleone, Torea och Willi von Wilzcek.

Corleone fick helgens guldstjärna. Var 2:a i 1.40 på Söndagen och 5:a i 1.35. Torea fick två pris i 1.40. Casper fick två pris i 1.20. Willi von Wlizcek var snabbast i 1.20 på fredagen, men rev sista i omhoppningen. På Lördagen debuterade vi 1.35 med fyra fel i omhoppningen och placering. Hade en riktigt bra känsla på honom.


Willi von Wilzcek
 

5 Maj Cannavaro såld

Cannavaro är såld och vi önskar hans nya ägare lycka till med honom!


 

15-17 April Gävle

Hade en fantastisk helg i Gävle. Strålande sol och hästarna hoppade super bra. Hästarna som var med var: Corleone, Torea, Cannavaro, Casper och Willi von Wilzcek. Corleone vann en 1.30 och var 8:a i 1.40. Willi von Wilzcek vann bägge sina klasser 1.20 och 1.25. Cannavro var 4:a i 1.30. Casper var felfri och placerad i båda sina starter 1.20 och 1.25. Torea var placerad i 1.30 och hade 4 fel i 1.40. Kändes verkligen att vinterns träning gett resultat. Nästa tävling blir Högbo.


 

19 Mars Södertälje

Första tävlingen för i år och första omgången av elit allsvenskan. Vi vann med Jump Club! Jag red Corleone i laget, han var felfri både i grunden och omhoppningen. Kändes väldigt fin och avspänd. I laget red Jag, Jessica Simm, Amanda Landeblad och Emma Emmanuelsson.

Dom andra hästarna känns också jätte fina, tränar på för fullt. Har varit iväg och tränat för Jens Fredricson ganska mycket och får super bra hjälp. Har även varit hos Lotta och Sylve, väldigt kul och inspererande. All den här träningen har gjort stora framsteg med Casper, hoppas det kommer märkas på tävlingsbanorna sen också. Har även fått mycket bra hjälp med Casper av Erik Lette i markarbetet. Nästa tävling blir Gävle den 15-17 April.


Jump Clubs lag foto: Bo Bennergård
8 Feburari Pay and Jump

Lördagen den 19 Feburari kl.13 i vita ridhuset, framhoppning i röda ridhuset. För privat hästar, utmärkt tillfälle att träna innan tävlingarna börjar.

Valfri höjd 0.70-1.20m.

Nathalie kommer stå på banan och hjälpa till vid behov. Ritterna filmas. Efteråt samlas dom som vill i cafeterian där det serveras Taco buffe, sedan kollar vi tillsammans på ritterna.

Anmälan till nathalie@nathalieadelborg.se eller på kontoret senast den 17/2. Ange vilken /vilka höjder du vill rida. Startlistor kommer finnas på ridskolan dagen innan, vi samlas kl.11.30 på Lördagen och bygger.

100 kr per start
50 kr omstart
60 kr Tacobuffe


1 Feburari Nytt år

Nu är det ett nytt år med nya utmaningar. Alla hästar är i full gång nu och dom känns jätte fina. Tog ett beslut i slutet på förra säsongen att pensionera min stjärna Question Time. Var ett svårt beslut, men nu känns det väldigt bra. Han har betyt oehört mycket för mig genom åren, har massvis med framgångar i de största klasserna på honom bl.a flera 1.50 vinster, placeringar i Grand Prix klasser, 4:e plats ute SM -07, SM silver lag, vann två år i rad meeting priset för Strömsholm och Norrköping GP, 12:e plats Falsterbo Derbyt m.m. Det är en fantastisk häst med en otrolig inställning, som jag inte vet om jag kommer få uppleva igen. Question Time kommer alltid stå kvar i mitt stall, nu ska han få gå ner i klasserna och leka runt med Josefine. Han ska få fortsätta göra det han älskar, att tävla!

Så nu får jag lägga ner tid och jobb på de andra hästarna i stallet. Torea ska få bekänna färg och testas i de större klasserna. Casper lägger jag ner mycket jobb på nu för att försöka få ordning på honom. Får jätte bra hjälp av Erik Lette på marken och ska ta hjälp av Jens Fredricsson nu i hoppningen. Corleone ska fortsätta gå speed klasser och även kanske känna på någon större klass. Cannavaro ska också gå lilla rundan i år. Landors Boy ska säljas är tanken, då jag känner att jag kommit så långt jag kan med honom. Willi von Wilzek som även han står i mitt stall ska ut på några mer tävlingar i år och se vad han går för. Sen har jag två fina 4 åringar Heartman Q som är helt underbar att rida, satsar på 4 år klasserna med honom. Ramesch även han 4 år, målet är att han ska ut och tävla lite.


Question Time